• Nederlandse artiesten

    In de afgelopen jaren hebben wij veel Nederlandse artiesten voorbij zien komen. Soms gaat het over een eendagsvlieg of dat ene succesvolle album. Anderen volgen we hun hele carrière al. Bij elk feest of groot evenement zijn er artiesten van Nederlandse bodem aanwezig. Denk hierbij aan Frans Duijts, Gordon, Gerard Joling en Marco Borsato.  Maar ook de Nederlandse songteksten van de wat minder bekende van artiesten zijn te vinden op Nederlandsesongtekst.nl.

Lijst van Nederlandse bands

Naast soloartiesten kent Nederland natuurlijk ook een tal van Nederlandse bands. Denk hierbij aan BLØF, De Poema’s of Abel. Stuk voor stuk grondleggers van de Nederlandse volksmuziek. Maar niet alleen in Nederland boeken Nederlandse bands succes. Zo veroverde 2unlimited in de jaren 90 de hele wereld met hits als “No Limit” en “Twilight zone”.

De meest invloedrijke Nederlandse artiesten

Spotify zocht uit wie de meest meest invloedrijke Nederlandse artiesten onder de 25 jaar zijn. Er wordt gekeken naar het aantal streams, succes, creative ontwikkeling en de potentie voor de toekomst. Ronnie Flex is de lijstaanvoerder. De Nederlandse rapper kan maandelijks rekenen op 1,6 miljoen streams. Op nummer twee staat de nummer 1 DJ van de wereld: Martin Garrix. Zijn collega DJ Oliver Heldens vinden we ook terug in de lijst.

De beste Nederlandse zangers en Nederlandse zangeressen die we terugvinden in de lijst zijn Douwe Bob, Rochelle, B Brave en André Hazes Jr.